دولت نروژ در تمام طول بررسی پرونده “لیلا بیات” حاضر به پذیرش مدارک وی مبنی بر محکومیتش به این مجازات غیر انسانی نشد.
به گزارش «محبت نیوز» به دنبال اجرای حکم ۸۰ ضربه شلاق برای لیلا بیات پناهجوی ایرانی که به دلیل عدم پذیرش پناهندگی او توسط دولت نروژ به ایران بازگردانده شد، سازمان حقوق بشر ایران با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن اجرای حکم، دولت نروژ را نیز در قبال عدم اعطای پناهندگی به او مسئول دانست.
به نقل از یورونیوز، لیلا بیات ۳۶ ساله همراه پسر ۱۳ ساله خود مدت ۸ سال در نروژ به عنوان پناهجویی که مدارک پناهندگی اش تحت بررسی بود زندگی میکرد. اما سرانجام مدارک او از جمله حکم ۸۰ ضربه شلاق او در ایران به جرم «شرب خمر» مورد پذیرش قرار نگرفت و روز ۲۱ اسفندماه ۱۳۹۵ از پسر خود جدا و به ایران بازگردانده شد.
بنا به اعلام سازمان حقوق بشر ایران، حکم ۸۰ ضربه شلاق لیلا سهشنبه ۲۸ شهریور ماه در شعبه ۳ اجرای احکام دادسرای ارشاد به اجرا درآمد.
لیلا بیات در مورد نحوه برخورد نروژ با درخواست پناهندگی او به سازمان حقوق بشر ایران گفته است: «من عینن مشکلم را به آنها گفتم ولی دولت نروژ ۷ بار به پرونده من رای منفی داد و مدارکی که ارائه کردم را قبول نکرد. آنها میگفتند حکم دادگاه، حکم جلب، گواهی وکیل و هرچه من از ایران به ایشان ارائه میکردم ساختگی است و کیس من دروغ است. میگفتند کارشناس ما در سفارت نروژ در ایران مدارک من را بررسی کرده و گفته چنین حکمی در ایران اجرا نمیشود. در نهایت هم به من دو سال ترک خاک کل اروپا را دادند و من را از پسر سیزده سالهام جدا کردند و به ایران دیپورت کردند.»
وکیل نروژی خانم بیات در مورد مسئولیت دولت نروژ در بازگرداندن او به ایران، به نقض کنوانسیون حقوق پناهدگان اشاره میکند و می گوید: «ماده ۳ کنوانسیون حقوق پناهدگان مربوط به حق حفاظت از بازگشت به جایی است که ممکن است در معرض رفتارهای غیر انسانی یا شکنجه قرار گیرد. با توجه به این ماده، مقامات نروژ قوانین بینالمللی را نقض کردهاند.»
لیلا بیات که پس از اجرای حکم ۸۰ ضربه شلاق در ایران، صحبت کردن در مورد آن را نیز دردناک می داند، درباره صدور حکم می گوید او و دوستانش که هرکدام با هفت میلیون تومان وثیقه آزاد شده بودند تا دو سال و نیم تلاش کردند که حکم صادره را تغییر دهند و پس از نا امید شدن از این امر، لیلا به همراه پسر ۵ سالهاش به کشور نروژ مهاجرت میکند و آنجا تقاضای پناهندگی خود را مطرح میکند، اما پرونده پناهجویی وی بارها توسط مقامات اداره مهاجرت نروژ رد میشود.
ارسال یک نظر