در سالگرد انقلاب ۱۹۷۹، و در پی بیاعتنایی مقامات ایرانی به اظهارات کاخ سفید، پرزیدنت ایالات متحده و روحانی بههم حمله کردند.
روز جمعه دونالد ترامپ با لحن خشنتری ایران را خطاب کرد و به رئیس جمهور این کشور هشدار داد که «مراقب عباراتی که به زبان میآورد باشد».
جنگ لفظی میان تهران و واشنگتن با تهدیدهایی که میان پرزیدنت حسن روحانی و ترامپ ردوبدل شد، شدت گرفت.
۱۹۷۹ در مقابل صدها هزار مردمی که در سالگرد انقلاب اسلامی به تظاهرات پرداختند، روحانی گفت «با مردم ایران میبایست با احترام سخن بگویند».
وی گفت «ایرانیها کاری خواهند کرد که آنها که ملت ما را تهدید میکنند، از کرده پشیمان شوند».
«هر کس دولت و نیروهای مسلح ایران را تهدید کند، بداند که ملت ما بیدار است».
روز پنجشنبه علی اکبر ولایتی، از مشاوران ارشد ولی فقیه علی خامنهای به الجزیره گفت که ایالات متحده جرأت نمیکند تهدیدات خود علیه ایران را به جای آورد، و اگر بکند «روزهای سیاهی در پیش خواهد داشت».
وی گفت «ایران به سیاست خود بر اساس دوستی و پیوندهای پسندیدهی همسایگی ادامه میدهد، بنابرین ترامپ و دولت آمریکا میبایست رفتار خود را اصلاح کرده و منطقه را به کل ترک کنند، زیرا سیاستهای ایشان مردم این منطقه را دچار انزوا و ازخود بیگانگی کرده است.
معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری نیز گفت علیرغم سخنان ترامپ علیه ایران، «آمریکا هیچ کاری نمیتواند بکند».
هنگامی که از ترامپ در این باره سؤال شد، گفت «بهتر است مراقب گفتههای خود باشد».
پرزیدنت ایالات متحده از زمان به دست گرفتن قدرت، به خشونت کلامی خود علیه ایران شدت بخشیده است.
وی همچنین اقدام به طرح تحریمهایی علیه آزمونهای موشکی ایران کرده است.
بسیاری از نزدیکان ترامپ مایلاند وی موضع سختتری در مقابل تهران داشته باشد، اما تاکنون اقدامی عملی به لغو قراردادی که منجر به رفع تحریمهای ایران در ازای محدودیت برنامهی هستهای این کشور، نکردهاند.
ارسال یک نظر