علی مطهری نایب رئیس مجلس از وزیر اطلاعات خواست درباره بازداشت مسئولان برخی کانالهای تلگرامی و روزنامهنگاران توضیح دهد. او گفته اگر پاسخ قانع کننده داده نشود سوال از وزیر یا استیضاح وی در مجلس پیگیری خواهد شد.
علی مطهری، نماینده تهران و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه (۲۵ اسفند/ ۱۵ مارس) از بازداشت حدود ۱۲ نفر از مدیران مسئول کانالهای تلگرامی اصلاحطلب یا حامی دولت توسط یک نهاد اطلاعاتی- نظامی خبر داد.
مطهری به خبرگزاری ایسنا گفته پس از بازداشت این مدیران، کانالهای تلگرامی از دسترس خارج شدهاند. او خواستار توضیح محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت روحانی درباره این بازداشتها شده است.
این نماینده مجلس افزوده این بازداشتها در آخرین روزهای سال که مجلس جلسهای ندارد و اطلاعرسانی نیز دشوار است انجام شده و این امر شبهاتی را خصوصا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایجاد کرده است.
مطهری همچنین با انتقاد از نحوه بازداشت مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان به ایسنا گفت: «آقای احسان مازندرانی مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان نیز در همین روزها با وضع نامناسبی بازداشت شده است، در صورتی که میتوانست با احترام احضار شود. این در حالی است که به گفته وکیلش، او مدت محکومیت حبس خود را گذرانده است.»
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: «از وزیر اطلاعات میخواهم که درباره هر دو موضوع توضیح قانعکننده بدهند و روشن کنند که این دو اقدام کار چه نهادی بوده است؛ چون تنها نهاد اطلاعاتی پاسخگو که نام آن در قانون اساسی آمده وزارت اطلاعات است و اگر دیگران در کار او دخالت میکنند به هرحال مسئولیت با این وزارتخانه است.»
مطهری در پایان گفت: «اگر وزیر اطلاعات پاسخ قانعکننده ندهد سؤال از وزیر و در صورت لزوم استیضاح او را پیگیری میکنیم.»
بیشتر بخوانید: آزادی موقت یک روزنامهنگار و مرخصی دو تن دیگر در ایران
درباره جزئیات بازداشت مدیران کانالهای تلگرام هنوز گزارشی منتشر نشده است. اما دو روزنامهنگار در یک هفته گذشته بازداشت شدهاند. یکی از آنها هنگامه شهیدی، روزنامهنگار و عضو حزب اعتماد ملی است. دیگری احسان مازندرانی، مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان است.
در نامهای که ساعاتی پس از بازداشت هنگامه شهیدی در وبسایت شخصی این روزنامهنگار منتشر شد او تهدید کرده با توجه به اینکه همه فعالیتهایش قانونی بوده از لحظه بازداشت احتمالی دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
چند هفته پیش نیز طاهره ریاحی دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری "برنا" وابسته به وزارت وزرش و جوانان بازداشت شده است. گفته میشود خانم ریاحی ممنوعالملاقات و همچنان در انفرادیهای بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین نگاهداری میشود.
گزارشگران بدون مرز اخیر اعلام کرد که شماری دیگر از فعالان رسانهای تهدید به بازداشت شدهاند. گفته میشود این بازداشتها با انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت سال ۹۶ در ایران مرتبط است.
ارسال یک نظر