Featured

    Featured Posts

    Social Icons

Loading...

کلیسای انجیلی (پطرس مقدس)

کلیسای انجیلی (پطرس مقدس) مربوط به دوره قاجار است و در تهران، خیابان خمینی، خیابان سی تیر واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۶۸۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
به گزارش «محبت نیوز» کلیسای انجیلی پطرس مقدس در خیابان جمهوری، خیابان سی تیر، شهر تهران قرار دارد که در سال ۱۸۷۶ میلادی توسط میسیونرهای پروتستان که در تهران مستقر شده بودند بنا گردیده است.
کلیسا که تلفیقی است از سبک معماری اروپایی و ایرانی دارای پلان بازیلیک مستطیل شکل با ابعاد ۲۵ در ۵ متر است که در جهت شمال به جنوب قرار دارد و محراب آن که دارای پلان ذوزنقه ای شکل است در سمت جنوبی بنا قرار گرفته است .
دیوارها به ارتفاع ۱۱ متر بنا شده اند. مصالح بکار رفته آجر و خشت میباشد ودیوارهای داخلی آن با گچ پوشانده شده است. پوشش خارجی سقف کلیسا شیروانی میباشد.
کلیسا دارای نورگیرهای متعددی بر روی کلیه دیوارها به جز دیوار شمالی میباشد و دارای دو ورودی در دیوار غربی و یک ورودی در دیوار شرقی میباشد. برج ناقوس کلیسا در قسمت غربی بنا و در مجاورت دیوار خارجی محراب است.
معماری این کلیسا شبیه معماری کلیساهای اروپایی است که کنار آن مدرسه‌ای نیز برای آموزش ساخته شد و این‌طور بود که نخستین مدرسه‌ی آمریکایی‌ها در ایران را جُردن (سازنده دبیرستان البرز) در این بنا احداث شد، هرچند تا مدت‌ها این مدرسه فقط در اختیار فرزندان مسیحیان بود اما مدتی است که با مصادره زمین و کشیدن دیوار بین فضای مدرسه و کلیسا، مدرسه در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته و نام «مهرجُردن» از آن برداشته و نام مدرسه «مرصاد» روی آن گذاشته اند.
گفتنی است در جلسات این کلیسا ابتدا ارامنه و آشوریان شرکت می کردند که به مرور و با افزایش جمعیت نوکیشان مسیحی این گروه از ایمانداران نیز در جلسات این کلیسا حضور یافتند که در ادامه فشار بر مسیحیان ایران، ورود فارسی‌زبانان به “کلیسای پطرس مقدس” در تهران ممنوع شد و در این میان، خادمان فارسی‌زبان و باسابقه‌ی این کلیسا نیز با ارعاب و تهدید از سوی حکومت ایران از حضور در آن منع شدند به گونه ایکه امروزه به دلیل همین فشارها و جفاها تنها عده بسیار کمی از ارمنیان و کره ای های ساکن پایتخت برای پرستش خداوند در این مکان گرد هم می آیند.
author

This post was written by: Author Name

Your description comes here!

Get Free Email Updates to your Inbox!

ارسال یک نظر

CodeNirvana
© Copyright ندای آزادی و اندیشه
Back To Top